Introductie

Je bent een ervaren recruiter die een uitdaging vindt in het zoeken naar en benaderen van kandidaten om de doorgaans moeilijk vervulbare vacatures in te vullen. Die ook de arbeidsmarkt kent, bewerkt en de doelgroep weet te bereiken en die ook zelf de arbeidsmarktcommunicatie voor zijn/haar rekening neemt.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een dynamische en sterk groeiende organisatie. Je komt te werken voor een aantal bedrijfsonderdelen binnen de holding. De cultuur is informeel, korte lijnen en onze opdrachtgever is actief in verschillende sectoren.


Uiteraard zullen wij je na contact meer vertellen over de organisatie en de functie.

Functie

Je bent een echte netwerker die talentpools kan opbouwen en onderhouden. Je bent van A tot Z verantwoordelijk voor recruitment. Naast het sourcen naar kandidaten, doe je ook de selectie en zorg je ervoor dat je kandidaten weet te enthousiasmeren om met jou in gesprek te gaan. Daarnaast zorg je ervoor dat het hele proces vanaf de werving tot het aannemen van nieuwe collega’s efficiënt verloopt en je bent verantwoordelijk voor de arbeidsmarktcommunicatie en Employer Branding voor een aantal bedrijfsonderdelen binnen de groep. 

Functie-eisen

Je bent expert in de diverse sourcing kanalen en weet deze optimaal in te zetten

Je bent een stevige gesprekspartner voor jouw kandidaten, externe partijen en het management

Je zorgt voor een goede candidate journey en kijkt altijd naar manieren om processen te verbeteren

Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding

Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen recruitment, waarbij het een pluspunt is als je zowel aan bureauzijde als aan corporate zijde ervaring hebt opgedaan. Je hebt in elk geval ervaring met werving en selectie en met arbeidsmarktcommunicatie.

Ervaring in recruitment in de bouw/infra of milieu, veiligheid, zakelijke of financiële dienstverlening is een pré

Je bent ondernemend en resultaatgericht 

Je bent communicatief, transparant en integer

Je bent een daadkrachtig persoon met organisatietalent

Verder voel je je thuis in een dynamische omgeving waarin je veel ruimte krijgt voor het nemen van initiatief. Je zet zelf campagnes op en bent creatief in het interesseren van de doelgroep.

Je bent zelf-startend en deelt je eigen tijd efficiënt in.

Aanbod

Het betreft een nieuwe functie binnen de organisatie, waarbij je jouw kennis en ervaring binnen recruitment en arbeidsmarktcommunicatie, kunt gebruiken om een mooie nieuwe functie neer te zetten. Deze functie is ontstaan doordat er door de sterke groei van de organisatie behoefte is aan meer expertise binnen recruitment. 

Verder biedt onze opdrachtgever een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden. De mogelijkheid om parttime te werken en een prettige werkomgeving met voldoende ruimte voor verdere ontwikkeling en eventuele doorgroei.


Inlichtingen

Marina Lauer, zie de contactgegevens op onze site. 

 

Sollicitatie

Je kunt je cv sturen via de knop solliciteren onderaan deze vacature, of neem contact met ons op via LinkedIn of mail. Wij nemen dan op korte termijn contact met je op.