“Fides facit fidem” staat voor “vertrouwen schept vertrouwen” Dit is waar wij voor staan. Wij gaan een duurzame relatie aan met onze opdrachtgevers en staan u graag terzijde in het gehele recruitmenttraject.

Wij zijn gespecialiseerd in de werving en selectie van HR & Recruitment Professionals op elk niveau, voor zowel vaste invulling als interim (ZZP bemiddeling). Wij brengen uitvoerig in kaart waar het gevraagde talent zich bevindt en wij benaderen actief kandidaten voor de vacature of interim opdracht. Wij hebben een groot bestand met HR & Recruitment Professionals en maken daarnaast gebruik van ons eigen netwerk. Wij weten ook talent te bereiken dat niet actief op zoek is naar een nieuwe baan.

Onze expertise stelt ons in staat om doeltreffend te adviseren over de functie en het type kandidaat. Wij ontzorgen onze opdrachtgevers graag in het hele werving en selectietraject. Wij werken op basis van exclusiviteit. Daarmee garanderen wij dat wij de juiste kandidaat voor u vinden. Toch liever op basis van no-cure, no-pay werken? Daar kunnen wij uiteraard ook afspraken over maken. Wij komen graag persoonlijk langs om de mogelijkheden te bespreken.

Wij werven kandidaten via ons eigen netwerk, Social media, jobboards en actieve search. Wij interviewen alle kandidaten persoonlijk en wij doen op verzoek ook een referentiecheck. Indien gewenst maken wij verdere afspraken over activiteiten zoals het inzetten van een assessment of integriteitsonderzoek.

Uiteraard houden wij onze opdrachtgevers continu op de hoogte van de voortgang van de procedure totdat de kandidaat in dienst treedt.

Wij gaan uitsluitend opdrachten aan waarvan wij overtuigd zijn dat wij deze tot volle tevredenheid kunnen realiseren.

Desgewenst kunnen wij u referenties aanleveren van tevreden opdrachtgevers waar wij vergelijkbare functies hebben ingevuld.

Outplacement
Door onze gedegen kennis van de arbeidsmarkt en onze achtergrond in HR, Recruitment en arbeidsbemiddeling, kunnen wij medewerkers die boventallig zijn geraakt, of die door een andere reden niet meer passen binnen de organisatie en waarbij besloten is om afscheid te gaan nemen, begeleiden bij het vinden van een nieuwe baan. Wij gaan samen met de kandidaat aan de slag om de arbeidsmarkt opnieuw te betreden. Dat gaat van het in kaart brengen van de mogelijkheden, tot het opstellen van een goed cv, solliciteren, vacatures vinden en het voorbereiden van de medewerker voor het voeren van sollicitatiegesprekken. Doel van outplacement is het zelfstandig maken van de kandidaat, zodat deze uiteindelijk zelf in staat is om succesvol op zoek te gaan naar een nieuwe baan, als dat gedurende het traject toch nog niet is gelukt.